What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

BD: Alice In Wonderland

2015.03.04. 08:25 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ahogy legutóbb, most is öt évet repülünk vissza az időben, egészen 2010-ig, ám ezúttal ama év egyik legnagyobb dobásának, az Alice In Wonderlandnek a BD-jét vizsgáljuk meg.

alice_bd_review.jpg(a kép a Blu-ray.com-ról származik)

Tim Burton legsikeresebb filmje nem éppen a legjobb - kicsit kapkodó, kicsit felszínes, kicsit szétszórt, és csak úgy dől belőle dollárgyár-bűz. Ugyanakkor, és ez engem lepett meg a legjobban, idővel meg lehet szeretni (leginkább rendezője vizualitásának és Mianak köszönhetően), és ha más nem is, de egy kellemes kis esti agykikapcs simán válhat belőle.

Tálalás

Egymilliárdos bevétel ide vagy oda, az Alice se volt képes kitörni a Disney minimál szabványból. Egyszerű tokot kapunk, melyről Johnny vigyorog ránk, zöld háttérrel, és egy "mi a francot keres ez itt?" kék kerettel. Ezzel ellentétben a gerinc eléggé pofás, egy nagyon sötét zöld alapon fekszik a fehér a cím. Mint kiderül, ez a zöldség a hátlap folytatása, amin szintén a megszokott Disney style uralkodik: egyen extra részleg, három miniatűr kép, és egy hosszú filmismertető. Belső borító természetesen nincs, s a lemez bűn rondasága (fele kék, másik felén egy ronda kép) se lep már meg. Ez utóbbit betéve a nyelvválasztás, pár trailer (BD, Beauty And The Beast, The Sorcerer's Apprentice), és egy zsebórás betöltés után egy felemás menübe jutunk: pergamenes háttéren váltakoznak jó, ámde ijesztő concept artok, miközben nagyon sejtelmes zene szól a háttérben - nem igazán hozza meg a kedvet a filmnézéshez. Illetve még érdekes, s ez a stúdió régi BD-inek sajátja lehet, hogy a film közben akarunk valamit beállítani, akkor nem a menü ugrik föl, hanem a menübe ugrik föl a film - kicsit fura.

Kép/hang

Szerencsére a Disneység a film minőségére is átterjed, és hát arra nem lehet panasz. Az Alice igazi látványfilm, s ezt a BD rendesen ki is használja: az 1.78:1-es kép csodaszép, ez már a kezdő logónál világos, s nem is adja alább a stáblista végéig. Leginkább a CG-világ, és annak lakói alkalmasak a demonstrálásra (az a macska, és az ő szőre!), de egyébként sincs olyan apró részlet, aminek szégyenkezni kellene. Sőt, annyira kristálytiszta a kép, hogy elég gyakran lebukik a greenscreen a kevés élő szereplő mögött. A hang szintén remekül teljesít: az angol DTS-HD MA 5.1 csodásan szól, nagy részben Danny Elfman zenéjének köszönhetően, de azért máskor is van dolga (leopárd-medve-izé, sárkány), amit kifogástalanul végez el - talán csak annyi a negatívum, hogy nem tud felmutatni semmi különlegeset. A magyar DD 5.1 is több, mint tisztességes, de természetesen nem rúghat labdába az eredeti hangsáv mellett. Feliratok terén is eme két nyelvből válogathatunk - legalábbis a borító ezt állítja, ám a valóságban van itt cseh, lengyel, román, meg még jópár érthetetlenség a környékünkről.

Extrák

Jobb helyeken majd' 50 percnyi extra jár a kiadványhoz, mi viszont csak egy válogatást kapunk ebből, alig 20 percben - de legalább magyar felirattal.

Három, egyenként hat perces kis werket kapunk: van Mad Hatter, Alice, illetve Csodaország CG világa. Nem sok, viszont legalább mindegyik informatív és érdekes, egyáltalán nem elvesztegetett idő - csak azt sajnálod, hogy nincs több.

Mi hiányzik

Egy egymilliárdos találás, illetve a többi extra - azért nagyon gáz, hogy mi nem érdemlünk annyit, mint mások.

Ítélet

Mai árán (2500) ez a kiadvány szinte ajándék - korrekt kis film, csúcsminőségben, és még pár jó extra is jár hozzá. Ha szereted Burton művét, akkor egy percig se habozz a megvételén, de ha "csak" mezei BD-s vagy, szerintem akkor se bánod meg, ha ezzel bővíted a gyűjteményed. 

Film: 6,5/10; Kép/hang: 9/10; Tálalás: 3/10; Extrák: 4/10;

 

https://www.youtube.com/watch?v=LjMkNrX60mA

(jó régi) kritika a filmről: http://helsing.blog.hu/2010/03/08/film_alice_csodaorszagban_alice_in_wonderland_2010

megrendelés és infók: http://xpress.hu/xp/prod.asp?PID=12604&VID=066-435981190-88689690559069677

Címkék: tim burton review alice in wonderland bd/dvd

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr657239277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása