What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

MoziPack XIV

2015.09.12. 11:24 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Sűrűn indul az ősz (főleg ha a nyár közepéből is átmászik valami), szóval íme egy újabb MoziPack - méghozzá egy szeretnivaló filmekkel teli darab.

 

Papírvárosok - Paper Towns (2015)

paper_towns_movie.jpg

A gimi utolsó heteit taposó Quentin már vagy egy évtizede bele van zúgva a szomszéd lányba, Margoba, aki egyben a suli legmenőbb csaja is - így mikor egyik napról a másikra nyoma vész, Q természetesen nem tehet mást, mint hóna alá kapja a haverjait, s lógásokra és távolságokra fittyet hányva csakazértis felkutatja (feltételezhetően) élete szerelmét. A tavalyi John Green adaptáció is a tinirománcok imádnivaló világába kalauzolt el, ám azzal ellentétben az idei tökéletesen működik is - ugyanis míg a Fault Of Our Stars halálosan komoly (bocs) témájának egyáltalán nem állt jól a túlidealizált és elrugaszkodott álomvilág, addig a Paper Towns-nak igen, sőt, egy ilyen könnyed romantikus search party pont erre van kitalálva. Mese ez, de nagyon, viszont egy pillanatig se akar többnek látszani, s végül ebből adódó naiv bája az, amivel szinte mindent visz. De ezen felül is minden működik, a humortól kezdve a generációs feelingen át a meglepően fordulatos cselekményig, ráadásul még egy igen életszagú és megszívlelendő tanulság is bejátszik, szóval momentán nem tudom nem imádni ezt a filmet. Egy nosztalgikus, léleksimogató feel-good bomba. 9/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=rFGiHm5WMLk

 

A (sz)Ex az oka mindennek - Sleeping With Other People (2015)

Ugye te is gondoltál már arra, hogy a Harry és Sally annyira tökéletes és örök érvényű, hogy soha az életben nem kellene remake-elni, ugye? Nos, Adam McKay és Will Ferrell a produceri székből erre azt mondja, hogy dehogynem, és meg is csinálták: Jason Sudeikis és Alison Brie (aaahhhh!!!) csak haverok, sőt, legjobb barátok, és ezt tartják is, pedig mindketten tudják, hogy ők kurvára szerelmesek egymásba. Hogy innentől mi lesz, azt nagyjából ki lehet sakkozni, s ezzel a teljes stáb is tisztában van, ezért okosan inkább a hogyanra fekszenek rá. A fent említett Reiner-Ephron klasszikus minőségi, stílusos és szabadszájú modernizálása az, ami itt történik, ám a másodfilmes író/rendező, Leslye Headland hál' Istennek egy pillanatig se veszti szem elől a szívet és a lelket. Igazából aranyos disznóvicc, vagy egy szentségelős romkom a Sleeping With Other People, ami ugyan hibáktól egyáltalán nem mentes (itt-ott eléggé elnyújtott, néha kissé dekoncentrált), de öröm nézni az első perctől az utolsóig, főleg ilyen tökéletesen működő főszereplő duóval. 8,5/10. Alison Brie-t pedig ezentúl minden filmben látni akarom, mert... mert ő.... aaaahhhhhh!

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=RG3Q2ua5izw

 

Dübörög a szív - Ricki And The Flash (2015)

Ricki (Meryl Streep) érett kora ellenére még mindig érzi a rockot, és ha máshol nem is, hát a helyi csehóban örömmel zenél a bandájával - viszont mikor megtudja, hogy maga mögött hagyott családja, s leginkább lánya igen komoly gondokkal küszködik, nincs más választása, fel kell nőnie, és először az életben anyaként viselkednie. A Ricki And The Flash minden irányból a megszokottat hozza: Meryl Streep természetesen zseniális, Jonathan Demme megint csak rutinból és félálomban rendez, Diablo Cody pedig ismét egy hatalmas alapötlettel ült le forgatókönyvet írni, csak most se tudta, hogy a végére mi a fenét kezdjen vele. Filmünk így egy jó felütésből süllyed le a szürke átlagba, ám szerencsére végig van benne annyi szín és kedvesség (és zene), hogy a kellemes oké szintet teljesíteni tudja. Egy egyszeri kis valami, ami senkinek se árt, kivéve írónőjét, akinek most már nagyon el kellene gondolkodnia erről-arról. 6/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=x8PVK6Hky2A

Címkék: kritika comedy drama meryl streep romantic kevin kline 9/10 6/10 jonathan demme 8.5/10 diablo cody jason sudeikis alison brie mozipack ricki and the flash paper towns sleeping with other people

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr997781530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása