What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A bűn hálójában - Haywire (2012)

2012.03.08. 14:58 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Steven Soderbergh összehozott egy kisebb csodát.

Mallory (Gina Carano), a mestergyilkos valamiért nagyon bepipul McGregorra, Fassbenderre, Banderasra, Tatumra és Douglasra - hogy miért, azt nem tudom, de a lényeg, hogy ezért elkezd gyilkolszáni.

"You better run" - ja, kifelé a moziból.

Steven Soderbergh-et tavaly októberben méltattuk a kiváló Contagion kapcsán, úgyhogy ez most ezért (is) elmarad, inkább vágjunk bele a közepébe. Ez a nagy fenegyerek rendező a Haywire kapcsán szinte már forradalmit alkotott: egy olyan akció, ismétlem, AKCIÓfilmet, amiben az ég világon semmi, de semmi nem történik, sőt, még annál is kevesebb, és az is valami felháborítóan semmilyenül.

A tisztán látás miatt elárulom, hogy a Haywire a legrosszabb film a tvájlájt 4.1 óta, amit sikerült moziban átszenvednem, és ez több, mint felháborító, akárhonnan (cast & crew vagy trailer felől) közelítjük is meg a témát. Ez a film valami vérlázítóan unalmas, de hogy ennek mi a pontos oka, azt nem tudom. A lehetőségek között mindenesetre ott van az A: a totálisan hibás felépítés, ami valahogy olyan érzetet ad, hogy ennek a filmnek a felvezetése 70 percet tesz ki az összivssz 90-ből, és teljesen megzavarodik bele az ember; B: a teljesen feleslegesen túlbonyolított háttér-összeesküvés-mifene sztori, amit ráadásul a lehető legérthetetlenebbül mutatnak be; C: az olyan semmilyen papírmasé karakterek, amiket rossz nézni, és láthatóan a színészek se tudnak velük mit kezdeni (apropó, mit keres Mr. Fassbender ebben a szutyokban?); D: a szinte már megfogalmazhatatlanul überpocsék zeneválasztás, ami ezt az amúgy teljesen halott "filmet" még lejjebb taszítja a szakadékba, és amit az Ocean's filmekből ollózott át a rendezőnk - hogy a fenébe nem tűnt fel neki, hogy két külön műfaj, ég és föld, és ide aztán egyáltalán nem passzol ez az aláfestés.

De mindezeken túl, vagy talán éppen mindezek együttes ereje miatt a legnagyobb hiba az, amivel kezdtem ezt az egészet: unalmas. De olyan szinten, hogy nem is tudom, mikor láttam ennyire unalmas valamit. A Haywire egy szinte már egy értékelhetetlen valami - előzetessel és egyebekkel nem tudom, vertek-e már így át valaha. Csak azért kapja meg a 2/10-et, mert emlékeim szerint volt benne másfél-két valamire való pillanat.

trailer (maradjunk ennél): https://www.youtube.com/watch?v=KFV0Uvzpz0o

Címkék: kritika antonio banderas michael douglas ewan mcgregor action 2/10 steven soderbergh channing tatum michael fassbender haywire gina carano

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr874297783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása