What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A Nyomorultak - Les Misérables (2012)

2012.12.28. 16:32 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Annyira azért nem rossz ez.

les_mis_movie.jpg

A tizenkilencedik század elején Jean Valjean (Hugh Jackman), a francia rab végre újra szabad lehet, és nagy erőkkel munkálkodik azon, hogy ember maradjon egy szemét világban - közben Russell Crowe minden sarkon ott van. 

"- A nevem Jean Valjeaaaaaaaaan!
- Aaaaaz enyém Javeeeeeert!"

Miután két éve letett az asztalra egy centire kimért Oscar-matériát, ami be is jött, Tom Hooper kvázi azt csinálhatott, amit akart. Választása Victor Hugo klasszikusára esett, annak is a musical változatára, jó sok pénzből, jó sok húzónévvel - és természetesen díjszezonra szabva. Hogy ez utóbbi, illetve a közönségsiker mennyire fog összejönni, egyelőre rejtély, de hamarosan meglátjuk.

Megmondom őszintén, szinte rettegtem ettől a filmtől: már előre láttam, miként fogom végigszenvedni a két és fél órát (kaparom a falat, és mikor az órámra nézek, még mindig csak tíz perc telt el), ami tele lesz nyomorral és nyomorultakkal, akik ráadásul szünet nélkül énekelnek (itt beugrott a borzalmas Evita is, ami rátett még egy lapáttal), és csak nem akar majd közelebb kerülni a stáblista. 

Ehhez képest kellemeset csalódtam. Persze a jó film fogalmától eléggé távol állunk: bármilyen grandiózus és tiszteletreméltó is az elképzelés és a megvalósítás, Hooper annyira nyomatja a szenvedést, hogy végül egy szikrányi érzelmet se tud kihozni a nézőből, valamint az egységesség is hiányzik, és hát ismét mondanivaló nélkül maradunk (rövid időn belül sokadjára), ebből adódóan megint ott a kérdés, hogy minek ültem én ezt végig? Szóval ez a film is max egy vállrándítást hagy maga után, de úgy voltam vele, hogy ez lehetett volna sokkal rosszabb is. Mert bár a történet nem hordoz magában pluszt, azért legalább történik, és nem érződik olyan vészesen hosszúnak a játékidő; a figurák olyanok, amilyenek, de az őket alakító színészek brillíroznak (kivéve Amanda Seyfried, aki kábé semmit se csinál); a zene végig szól, a párbeszédek is énekelve mennek, de mégse volt zavaró, sőt, adott valami kis feelinget is az egésznek; és nagyon ritkán, de működik a dolog (a One Day More kifejezetten erős lett). Lényeg a lényeg, nem volt fájdalmas, és az előítéletek fényében ez nagy pozitívumként könyvelem el. Végső soron nem mondanám ezt rossz filmnek (jónak se), sőt, talán egyszer, pár év múlva újra leülök elé - hogy aztán újra megállapítsam mindezt. 5/10. Anne Hathaway-t pedig valószínűleg semmi se menti meg a szobrocskájától.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=EkHHHUk8RCw 

Címkék: kritika musical drama hugh jackman russell crowe 5/10 anne hathaway amanda seyfried tom hooper les miserables

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr834985124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása