What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Halálos Iramban 6 - Fast & Furious 6 (2013)

2013.05.30. 18:04 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Furious 6. Kell ennél többet mondanom? 

fast_6_movie.jpg

Vin Diesel és Paul Walker ezúttal nem balhézik, hanem szövetkezik Dwayne Johnsonnal, hogy együttes erővel lekapcsoljanak egy nagyon rossz fiút. És van egy amnéziás Michelle Rodriguez. Na, ne verd annyira a fejed a falba.

"You're a millionaire and still asking for money?"

2001-ben a Universal a legvadabb álmaiban se gondolta volna, hogy az akkor futó tucatakciójukból (ami nem szólt másról, mint autókról és bicepszekről) még tizenkét év múlva se lesz elegük a népeknek - sőt, egy hatodik rész formájában fog kasszát robbantani. Mindezt úgy, hogy a harmadik menet egy semmilyen spinoff-szerűség volt, és a tetszhalott sorozat csak a negyedik eresztésnél kezdett igazán belendülni. A Fast & Fuious kétségtelenül valami isteni csoda, ami részről részre többet keres, és részről-részre jobb a megítélése. Szerintem ember nem tudja megmondani ennek az okát - hiszen mindegyik ugyanaz az egyszernézős buta akciófilm.

Mert nincs mit köntörfalazni: ez a filmek többé-kevésbé megegyeznek egymással. Valamelyiknek ez, egy másiknak pedig az megy jobban, de lényegében ezek mind egymás remakejei. Nincs ez másképpen a legfrissebb epizóddal sem: kétségtelen, hogy akció terén erősebb (de még mennyire!), hogy hál'Istennek nem veszi magát annyira komolyan, mint közvetlen elődje, ugyanakkor sokkal több fülvájó mondat van benne, mint mondjuk a negyedikben, és több szappanoperás klisével bír, mint bármi ebben az évtizedben.... és a sor mehetne így tovább a végtelenségig, de a lényeg ugyanaz. Akció, izmok, csajok - ettől senki se vár többet, és ezt nagyon színvonalasan hozzák is ezek a filmek. Mert be kell látni, egyszeri agykikapcsolásban ez a széria a legmagasabb minőséget képviseli, és éppen ezért nem is haragszom rá - hiszen azt adja, amit ígér. Ráadásul a pénztárcát is kíméli, hiszen nem kell később megvennem ilyen-olyan formátumokon: két év múlva úgyis megint élvezhetem a moziban. 6/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=l2h75LLhxM4

Viszont Soderbergh-nek sose fogom megbocsátani, hogy Gina Caranót a vászonra engedte. 

Címkék: kritika action michelle rodriguez 6/10 vin diesel paul walker dwayne johnson fast and furious justin lin gina carano

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr825336272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása