What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Rockhajó - The Boat That Rocked (2009)

2009.06.10. 16:39 | Adam Van Helsing | 1 komment

Hölgyeim és uraim, kedves olvasók, íme: az év eddigi legjobb filmje! Bizony, nem csalás, nem ámítás, a Rockhajó az.....  hát az nagyon! Igazából szó nincs arra, hogy mennyire jó.

A 60-as években működik egy angol kalózrádió, ami egy hajón székel, és éjjel nappal rockot játszik. És ez isteni! És mindenki imádja. Csak a fejesek ott a parlamentben, na ők nem csípik ezt a barbár zajongást, így be akarják szüntetni a Radio Rock-ot. Na, azt próbálják meg! És ennyi a sztori. Azaz hogy egyáltalán nem, ennél jóval több, de nem mondok több konkrétumot, mert úgy lesz jó megnézni.

- Öhm...jóarc... Sok barátja van...köpenyben jár...szakállas...

- Jézus?

Ez a film annyira adja a feelinget, hogy az első fél óra után úgy éreztem, hogy én tuti rossz korba születtem, mert én is egy ilyen hajón akarok lenni a régi szép időkben (mondjuk mikor Görénnyel kint laktunk angliában Joe bácsinál, az is hasonló volt). Azok a zenék, és azok az arcok (meg csajok)...! Azannya! Meg azok a nevek! The Count, Midnight Mark, és többet nem is mondok. Egy rakat DJ egy hajón, egy hatalmas baráti társaság, akik egész nap csak hülyülnek és a rock'n'roll-t nyomják, hát mondd, Te nem vágyódsz egy ilyenbe? Aham, látom hogy rázod a fejed, de nem hiszek neked.

Richard Curtis író-rendező ezt nagyon odatette. Hibátlan, nem túlzás, hibátlan forgatókönyv, tökéletes egyensúly a poénok és az érzelmek között, rengeteg kis és nagy vicces sztori egymás után, eszméletlen párbeszédek, elsőrangú atmoszféra teremtés, és el se hiszed, hogy már 130 perce a moziban ülsz. Már a Love Actually is baromi jó volt Curtis-től, egyik nagy kedvencem az a film, de ez köröket ver rá.

Hát akkor a szereplők. Philip Seymour Hoffman mint a Count, igazi tengeri-rock-medve; Bill Nighy a hűvös és egyben nyugodt eleganciájával; Rhys Ifans az amcsi DJ isten aki hál' istennek egy pillanatig nem válik önmaga paródiájává, pedig könnyen megtehetné, de ehelyett ő lesz az egyik legjobb figura az egészben; Kenneth Branagh az, akit tényleg utálni lehet, a főfejes a minisztériumból, ennyire csak a nővért utáltad eddig a Száll a kakukk fészkéből vagy Umbridge prof-ot a HP 5-ből - de ennek ellenére is vicces tud lenni, hát ez hihetetlen; a fiatal srác és a többi hajólakó is egy-egy jelenség, de az igazi ász az Nick Frost, na, ő mindent visz! A Marianne nevű csaj számát pedig szerezze meg nekem valaki pls!

Hát igen, szerettem ezt a filmet, még párszor biztosan megnézem moziban, és addig is nyomom a rock-ot! Azt az egyet sajnálom, hogy a sok remek dal közt egy Beatles sem volt, de annyi baj legyen. Ez a film (mint a Love Actually is) mindenféle helyzetre tökéletes, randifilm, vagy kis családi mozizás (a gyereket azért hagyd otthon), vagy sörözés után a haverokkal, egyszerűen mindegy, ez a film A FILM, mint mondtam, szavak nincsenek rá, nem is írok többet. 10/10

https://www.youtube.com/watch?v=XnQc3lO4JDs

Címkék: kritika comedy 10/10 rhys ifans kenneth branagh philip seymour hoffman bill nighy nick frost richard curtis the boat that rocked

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr151177041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szumire · http://szumire.blog.hu 2009.06.10. 22:29:53

Igenigenigen!!!!!!!! Az év eddigi legjobb filmje - egyet kell értenem! :))) És Philip Seymour Hoffmant ne tudjuk már le ennyivel. Egy kib*szott géniusz!!!
süti beállítások módosítása