What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Oscar -jelölések 2010

2010.02.03. 14:12 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Na, megjöttek a jelöltek, gyorsan nézzük át a lényeget. 

Idén úgy tűnik, hogy három film fog egymással megmérkőzni: az Avatar (9 jelölés), a Hurt Locker (9 jelölés) és az Ingloriuos Basterds (8 jelölés). Az Avatar-nak három nívósabb nominációja van (film, rendezés, zene), a többi mind technikai, azokat szépen el is fogja vinni, az fix. A Hurt Locker viszont komolyabb, mert neki olyanok figyelnek be, mint legjobb film, rendezés, zene, főszereplő és forgatókönyv. A Brigantyk meg olyanakot szedtek össze, mint film, rendezés, mellékszereplő és könyv, meg pár technikai mellé.

Külön öröm, hogy az UP bejutott a legjobb filmek közé, ez eddig csak egy animációs filmnek sikerült, a Szépség és a Szörnyetegnek, de az már jó régen volt. Számomra meglepetés, hogy a District 9 olyan magasságokig vitte, mint a legjobb film, rendező, effektek meg forgatókönyv, szerintem azért ez nem volt olyan jó film. További meglepődés, hogy a Princess and the Frog ott van a legjobb animációs filmek között, illetve két legjobb dal jelölése is van, azért ez pfff. De legalább az Avatar (borzalmas) betétdalát kihagyták a buliból.

Valamint egy igen felháborító ténynek tartom, hogy a Transformers 2 nincsen az effekt-jelöltek között. HÁT MI AZ ISTENT VAN ITT, HOGY EZ NEM KERÜL BE???!!!! Jó, persze, az Avatar fog minden ilyesmit elvinni, de akkor is. Inkább a Star Trek került be, amibe kábé fele (vagy harmad) annyi menő cucc van, mint a Transformers-ben, na mindegy. Illetve hogy a fenébe hagyták ki az egész hacacáréból a 500 Days Of Summer-t?

Az Oscar átadóra Március hetedikén fog sor kerülni, ott fogunk szurkolni a tévé előtt! Hogy kinek? Szerintem az UP-nak meg a Brigantyk-nak XD.

a teljes jelölt listát itt (is) el lehet olvasni: http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2010/02/02/dijszezon_2010_oscar-jeloltek/

Címkék: oscar avatar awards the hurt locker inglorious basterds

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr891725413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása