What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Oscar-díjak 2011

2011.02.28. 10:16 | Adam Van Helsing | 3 komment

Bár egetverő tarolásról szó sincs, a King's Speech azért elvitte a három legnagyobb díjat.

Tegnap osztották ki 83-ik alkalommal az Oscar-díjakat, egy egészen tisztességes show keretében, James Franco és Anne Hathaway házigazdáskodásával. A nagy király a King's Speech , aki a legjobb film lett, és négy díjjal távozott. Nagyjából a papírforma jött be.

Nézzük, kik mit nyertek.

The King's Speech: film, rendező - Tom Hooper, főszereplő - Colin Firth, eredeti forgatókönyv

Inception: fényképezés, hang, hangvágás, effektek

The Social Network: adaptált forgatókönyv, zene, vágás

The Fighter: férfi és nő mellékszereplő - Christian Bale és Melissa Leo

Black Swan: női főszereplő - Natalie Portman

Toy Story 3: animációs film és betétdal

Alice in Wonderland: jelmez és látvány

The Wolfman: maszk

 A True Grit meg csúnyán bukott.

Az Akadémia 2008-ban és 2010-ben azért rendesen tököt növesztett magának (No Country és Hurt Locker), viszont idén ez most mind mehet a szemétbe. Nem arról van szó, hogy a King's Speech rossz film, egyáltalán nem az, sőt, de amikor ott van még a tarsolyban egy Inception, egy Fighter, meg pláne a Social Network, akkor talán mégse őt kellene nyertesnek kihozni. Az meg, hogy Tom Hooper lett a legjobb rendező, egyenesen kiábrándító. Az még hagyján, hogy Aronofsky meg Russell is jobban megérdemelte volna a díjat, dehát még Fincher is ott volt, akinek nem lehetett volna ezt a díjat nem odaadni. Hooper ebben az ötösben a legsemmilyenebb rendezői munkát végezte, na mindegy. Az eredeti forgatókönyvről meg ne is beszéljünk. Colin Firth díjazása ellenben teljesen jogos, tényleg hatalmasat alakít.

Az, hogy a Social Network-öt a zenén kívül egyetlen nagy díjnál se merték bevállalni, eléggé gáz, na mindegy, az utókor majd igazolja a filmet. Amúgy nem tudom, hogy Finchernek mit kellene még csinálnia, hogy végre elismerjék.

Az Inception díjai jogosak, az effektek még meg is lepődtem (fogadtam volna, hogy a totál zöld háttér Alice viszi azt is). Nolan írói kitüntetésének hiánya azért fáj.

Ha Christian Bale se kapta volna meg, ami jár neki, akkor teljes lenne a balhé, de hál' Istennek, azért az a helyén van, annak örülök, fantasztikus volt az ürge. Natalie Portman már hónapokkal ezelőtt a zsebében érezhette a díját, ezen senki se lepődött meg, de azért nem vagyok benne 100%-ban biztos, hogy jogos volt kitolni Anette Beningel (megint). 

A Toy Story alap, bár szerintem a sárkány jobb volt, a Wolfmannek meg kifejzetten örültem - ha más nem is, a maszk nagyon király volt abban a filmben.

Összességében a nagy díjaknál kifejezetten csalódás az idei év, de ez van. Tavaly előtt ugyanez volt, jövőre majd megint király lesz.

Aki egy nagyon jó live kommentet akar a showról, az ide kattintson :-)  :http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2011/02/27/oscars_liveblog_2011/

Címkék: oscar natalie portman awards colin firth inception black swan the social network tom hooper the kings speech

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr662696880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Együtt Utazók · http://www.egyuttutazok.hu 2011.03.03. 11:13:12

Szubjektív Oscar-értékelés: A King's Speech-nek - ami szerintem egy nagyon túlértékelt és kiszámított film - csak színészi díjakat adtam volna, a legjobb rendezés, legjobb film és legjobb eredeti forgatókönyv Oscarjának ahelyett az Inception-höz kellett volna kerülnie (de annak nagyon örülök, hogy az Inception azért kapott 4-et, ha csak a technikaiakat is). Számomra ezen a listán az Inception és a 127 óra volt valahol művészi invenció szempontjából... Színészek: Colin Firth oké, bár nekem James Franco jobban tetszett, de DiCaprio-t meg miért nem jelölték, ez felháborító (a Shutter Island-ért mindenképp kellett volna)?! Bale és Portman hurrá, Social Network is, a Dragon-t jobban szerettem, mint a Toy Story 3-at... egyébként az egész eléggé tiszta sor. Sok meglepi nem volt. A show meglehetősen uncsi volt,, de azért szeretjük. :)

Együtt Utazók · http://www.egyuttutazok.hu 2011.03.03. 11:14:19

Ja, és a 127 óraaaa!!!!! Brutális és gyönyörű. Must see! Kíváncsi vagyok az írásodra róla!

Adam Van Helsing · http://helsing.blog.hu 2011.03.03. 16:28:46

Sajna az Inceptionnek semmi esélye se volt (ez mér alapból gáz), így én a Networknek szurkoltam ezerrel... nyah :-(

Az meg hogy Fincher helyett Mr. Mittoménkihonnanjöttélkivagyte? kapja a rendezői szobrot, hát fakk.
Szegény Davidenek mit kéne még csinálnia az elismerésért?
süti beállítások módosítása