What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

BD: The Adventures Of Tintin

2012.09.16. 11:39 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Ma a gyűjteményem legújabb darabja, Spielberg mester Tintinjének BD kiadvány lesz terítéken.

tintin_bd_review.jpg
(A kép a Blu-ray.com-ról származik)

Steven Spielberg és Peter Jackson remek kis filmet rittyentett Hergé kultikus hőse köré, az pedig, hogy mocap-el tették mindezt, abszolút kifizetődőnek bizonyult. A filmnek megvannak a maga hibái, de így is egy nagyon jó és szórakoztató kaland, ami joggal juttatja eszünkbe kedvenc régészünket is.

Tálalás

BD-k terén továbbra is a Sony marad a kedvencem, a Tintin kapcsán is  tisztességesen kitettek magukért. Persze ehhez most nem jár semmi slipcase vagy ilyesmi (mondjuk járhatna...), de igazából nem is hiányzik. Borítónak egy tök új képet hoztak össze, nem egy megszokott poszter szemez velünk, és kellően hangulatosra is sikerült. Egyedül a tokra ragasztott fekete matrica zavar, ami eltávolíthatatlan, és csak annyit közöl, hogy a BD-t min lehet lejátszani. A gerinccel már vannak problémák, a cím marha apró lett, a kép és a háttérszín választás is hagy maga után kívánnivalót, de egye fene. A hátsó borító rendben van, és pofás belsőt is kapunk (ami az egyik kocka a filmből), annak ellenére, hogy a két a lemez (merthát  a BD mellé a DVD-t is megkapjuk) teljesen kitakarja. Ezért csak elismerés jár.

A lemezt betéve a Sony logó (és a töltést jelző iránytű!) után egy nagyon jó kis menü fogad minket: képkereket mennek össze-vissza, rajtuk filmklippek forognak, miközben egy repülő repked ide-oda, megidézve Jones professzor utazásainak vizuális megjelenítését. A pop-up menük szintén elegánsak lettek, pontjaik jól olvashatóak, stb. 

Kép/hang

A Tintin látványától már a moziban is padlót fogtam, és nincs ez máshogy az otthoni élménynél sem. Gyönyörű, 2.35:1-es képpel állunk szemben, tökéletesen átjön napjaink egyik legjobban kivitelezett animációs filmjének minősége. Tenger, Marokkó, ködös utcák vagy a hajócsata, mindegy, ez a lemez a maximumot hozza. Ugyanez elmondható a hangról, az angol sáv elképesztő, de a magyar sincs lemaradva mögötte - itt is a hajócsatát tudom példának felhozni, hát az kész. A lemezen angol DTS-HD 5.1-et, valamint magyar, arab, bolgár, cseh, észt, ivrit, hindi, lett, litván, lengyel, portugál, orosz, szlovák, török és ukrán 5.1-et találunk. Feliratból legalább ennyi van.

Extrák

Nos, a hátsó borító nem hazudik: tényleg másfél órányi, magyar feliratos extra tartalommal állt elő a Sony, és nem is akármikkel töltötte ki ezt az időt. Tizenegy kis feature-t találunk a lemezen, ami elsőre kiábrándítónak hangzik, de mint kiderül, ez egy komplett doksi az egész munkafolyamatról. Szinte mindenki megszólal a stábból, és kábé mindenbe betekintést nyerünk, onnantól, hogy Spielberg hogy találkozott először a metériával, egészen odáig, hogy miként használják pontosan a mocap-et - sőt, még a gyűjthető figurák is kapnak pár percet. A filmecskék terjedelme változó, van másfél és húszperces is, de átlagban olyan 7-8 perc hosszúak. Igazából mindent megkapunk, amit ehhez a filmhez kaphatunk, egy rossz szavam sincs az extrákra.

Ráadásul még egyéb Sony címek előzeteseit is megnézhetjük (igaz, ezt nem lehet külön válogatni, ömlesztve jönnek), mint a MIB3, az Amazing Spider-Man vagy az Arthur Christmas.

Mi hiányzik

Hát, csak hogy szőrözzek egy kicsit, egy ilyen jó kiadványhoz legalább egy O-ring dukált volna (a 3D-s változatnak van is), vagy egy kicsivel szebb borító. De egyébként semmi se hiányzik.

Ítélet

A Tintin egy nagyon jó kis film, és hozzá méltó kiadásban jelent meg. Teljesen jó extra tartalom, tökéletes kép és hang, az ára nagyon kedvező (4.990), és még a DVD-t is hozzácsapták. Aki szerette a filmet, az a lemezt is fogja, de vaktában is be lehet rá ruházni, nem hiszem, hogy csalódás lesz a vége. Kitűnő kiadvány.

Film: 8/10 Kép/hang: 10/10 Tálalás: 8/10 Extrák: 8/10

https://www.youtube.com/watch?v=Jnl6WlEjQWQ

kritika a filmről: http://helsing.blog.hu/2011/11/10/film_tintin_kalandjai_the_adventures_of_tintin_the_secret_of_the_unicorn_2011

megrendelés és infók: http://www.xpress.hu/bluray/prod.asp?FILMAZ=14592&VID=066-751213518-99144622034502426

Címkék: steven spielberg peter jackson review tintin bd/dvd

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr694779970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása