What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Erőnek erejével - The Last Stand (2013)

2013.01.30. 16:01 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Svarci iz bek.

last_stand_movie.jpg

Néhány rosszfiú egy álmos kisvároson keresztül igyekszik átcsempészni a főnököt a határon. Ám nem számoltak a helyi seriffel....

"- You fucked up my car.
- You fucked up my day off."

Egyre nagyobb a szakadék a generációk között - nem csak az egymástól távoliak, de az egymáshoz közeliek esetében is. A tinik férfiideálja kimerül Justin Bieberben és Edward Cullen-ben, többet néznek az i-akármijük kijelzőjére, mint egymás szemébe, és már minden tízéves gond nélkül tölt le filmeket meg pornót a netről. Ja, és az Expendables 2 nem más, mint az új Jason Statham film. Kérdés, hogy eme világ szórakoztatóiparában (melynek ugyebár az egyik fő feladata a legújabb generációk kiszolgálása) van-e még helye olyan figuráknak, akik neve csak azoknak mond valamit, akik húsz éve voltak gyerekek? Olyan figurákra, akik közönségükkel ellentétben nem nőttek fel, hanem időről-időre elismétlik magukat, és kvázi csak nosztalgiát kínálnak - olyat, amit egyre kevesebben értenek. Sly újkori próbálkozásai rámutattak: van erre igény, de csak ideig-óráig, mert egy ilyen retro-előadás ma már csak egyszer poén - ha hirtelen lesz belőle sok, elveszik a bája. Nem meglepő hát, hogy a box office alapján bajtársának nagy visszatérése rövid úton a semmibe fog tűnni. Felmerül hát a kérdés, hogy meddig lehet ezt még csinálni, hiszen anyagilag egyre kevésbé éri meg az egykori tesztoszteron ikonok feltámasztása.

Amíg ezen agyalnak az okosok, beszéljünk arról, hogy milyen állat kis mozi lett a Last Stand. Mert én mondom, az lett: mindannyiunk VHS-aranykorát idéző, vérgőzös hangulata hibátlanul működik, újra csatasorba állított főszereplője szintúgy jól szuperál, igaz, megöregedett kicsit - de ez egyáltalán nem zavaró. Hiszen amíg Arnie szünet nélkül pumpálja az ólmot a rosszfiúkba, és győz le egy kisebb hadsereget gyakorlatilag egyedül (jó, van ott egy banda, de nem ők viszik a prímet), és mindezt stílussal teszi, én nem fogok panaszkodni. Csak hátradőlök, és élvezem ezt a bűnös élvezetet, hiszen ez az - és filmünkben a legjobb, hogy nem is akar ennél több lenni. Hatalmas robbanások, tűzharcok, egysorosok, trash-dráma és fasza autós hajszák - ezért ülünk be a Last Stand-re, és ő nem hagy minket cserben. Remek ki akció móka.

És ilyenekre szükség van. Elsőosztályú, minőségi B-mozira bizony van igény. Nem feltétlenül a nagy öregektől, és a 80-as évek stílusában. Ennek a műfajnak is fel kell zárkóznia a korhoz, mind ahogy mindennek - de amíg ez megtörténik, addig is jól esik kicsit időt utazni, és bámulni az agyatlanságot. 6,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=oc0x-jiewTE

Címkék: kritika johnny knoxville action arnold schwarzenegger forest whitaker 6.5/10 jaimie alexander the last stand

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr545053236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása