What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Majd újra lesz nyár... - How I Live Now (2013)

2013.10.04. 23:41 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A külső tagadhatatlanul míves.

how_i_live_now_movie.jpg

Daisy (Saoirse Ronan) éppen élete nagy szerelmét éli a nyári vakációján, amikor kitör a harmadik világháború - amit persze már terroristákkal és vegyi fegyverekkel vívnak. A szerelmespárt elszakítják a körülmények, de mindent megtesznek azért, hogy újra találkozzanak.

"Esik a hó"

A posztapokaliptikánál csak az élő egyenesben átélt világégés jobb filmes berkeken belül, ám sajnos előbbi jóval több értékelhető darabbal rendelkezik. Hiába próbálkozott a tudósítással már többek között Emmerich vagy Spielberg mester, valahogy senkinek se jött össze eddig. Nos, Kevin MacDonald, a Last King Of Scotland és a State Of Play direktora se töri meg a jeget, bár kétségtelenül ő kerül a legközelebb a célvonalhoz. A harmadik világháború egyénen keresztül való, totálisan realista ábrázolása rengeteg piros pontot hoz a filmnek, ráadásul úgy, hogy konkrétumok helyett leginkább a sejtetés és az atmoszféra dübörög. Nagy kár, hogy MacDonald-nak nincs elég tere (se büdzsében, se időben) arra, hogy vízióját, valamint szintén elég jól működő, és Saoirse Ronan megszokottan minőségi alakításával támogatott túlélőtúráját kiteljesítse.

Ugyanis mindez nem másnak, mint egy tinirománcnak szolgál hátteréül, ráadásul az elfuserált fajtának. Sajnálatos, hiszen egy-két vonással rendbe lehetne ezt rakni - emberi párbeszédek beiktatásával, a korhoz tartozó naivitás kordában tartásával és (a kurvásan gyönyörű) Saoirse belső monológjainak teljes mellőzésével (meg mondjuk a gyalázatos szinkron nélkülözésével) még jól is kijöhetnénk a darabból. MacDonald viszont valamiért nagyon hajtja ezt az ifjúsági oldalt, ami viszont csak 30-40 százalékban bír életképes lenni. Akkora tragédia szerencsére nincs, a How I Live Now sokkal inkább jó, mint rossz, és egyértelműen izgalmas, stílusos, érdekes vállalkozás - csak hát a díszlet veri a cselekményt. 7/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=RSaxm68PPT4

Címkék: kritika war drama romantic 7/10 kevin macdonald saoirse ronan how i live now

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr645552101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása