What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: Thor: Sötét világ - Thor: The Dark World (2013)

2013.11.18. 10:31 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

Hogy a Phase 2-nak milyennek kellene lennie, azt egyelőre csak a marketingesek érzik.

thor03.jpg

Thor (Chirs Hemsworth) a sok gubanc után végül rendet rakott a galaxisban - ám néhány szerencsétlen esemény következtében ez az egész veszélybe kerül, hiszen egy rég elfeledett ellenség, a sötét tündérek serege újra felüti a fejét, és hősünk kedvenc világát, a Földet is fenyegetik...

"The Aether awakens us"

Hiszed vagy sem, a Thor: The Dark World pontosan ugyanolyan, mint az Iron Man 3. Remekül gondolja tovább magát mind önnön előzményéhez, mind az Avengers-hez képest, igazán jó kis problémát oszt a címszereplőnek, fantasztikus ötleteket vonultat fel az alapsztoriban és a látványvilágban egyaránt, valamint jól felkavarja saját világát, hogy a következő menetben valami újat lehessen már építeni. Szó se róla, Marvelék rájöttek arra, hogy elméletben hogyan ágyazzák meg karaktereik Phase 2-beli történeteit, és ezért biza elismerés jár.

De csakis ezért, mert az elméleten (és a kivitelezésen) kívül semmi értékelhetőt nem tudnak felmutatni - akárcsak az Iron Man 3-nál.

Thor ugyanazoktól a nyavalyáktól szenved, mint Tony Stark: annyi mindent pakolnak bele filmjébe, hogy az szépen lassan túl sűrű, aztán kapkodó, aztán logikátlan lesz; szálai kioltják egymást, ezzel pedig repül az izgalom; a jól kitalált főgonosszal (és egyéb szereplőkkel) nem kezdenek a világon semmit se; néha már képregényes szemmel nézve is túlságosan elrugaszkodnak a földtől; illetve annyi, sok esetben rossz poént használnak, hogy egy idő után mégcsak nem is a vígjátékkal, hanem az önparódiával kezd szemezni a dolog, ami (az előző ponttal karöltve) teljesen kinyírja azt a hősi emelkedettséget, amiről szólnia kellene ennek az egésznek. Ja, és még unalmas is - hiába szakad szét a világ és a mozivászon, Alan Taylor egy fikarcnyi feszültséget se képes pakolni az úgynevezett akciójelenetekbe, ez pedig hosszú távon üres bambuláshoz vezet a néző részéről (de most már legalább már tudom, hogy a GoT se véletlenül volt bealvós). Ennek a szerencsétlenségen az az egyetlen szerencséje, hogy az alapok tényleg erősek, és az effektes fiúk is kitettek magukért, így, tonnyányi baromság és tengernyi unalom ide vagy oda, a végtermék legalább nézhetőre sikerült - és egy fél fokkal jobbra, mint a vasmanus idei kalandja (bár csak azért, mert abban nagyobb hülyeségek voltak).

Két, ugyanolyan erényekkel és hibákkal rendelkező, ráadásul egymást követő film után komolyan aggódni kezdek a Marvel-ért. Egyrészt ha ezentúl minden egy kaptafára megy, akkor alkotásaikból ki fog esni az eredetiség, és ezért nagy kár lenne. Másrészt, és ez nagyobb baj, ha nem kelnek fel a ló túloldaláról, ahova a lazaság kapcsán estek, akkor félek, hogy az MCU-ból csak egy rossz vígjátéksorozat lesz - ez immáron csak pár hajszálon, és egy Kapitányon múlik. 5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=7p7rocHEecE

Címkék: kritika fantasy marvel thor natalie portman action ray stevenson anthony hopkins superhero 5/10 rene russo idris elba stellan skarsgaard kat dennings jaimie alexander chris hemsworth tom hiddleston jamie alexander

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr945641384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása