What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Box Office: Őslények országa

2015.06.14. 18:20 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A hétvége folyamán a Jurassic World olyan istentelen robbantást hajtott végre a kasszáknál, amilyenre senki se számított.

jurassic05.jpg

Anno a Jurassic Park korának legnagyobb sikerének számított: több mint húsz éve képes volt 983 milliót felhajtani világviszonylatban (amit azóta kibővített a milliárdos határ túloldalára). Folytatása, a Lost World szintén szépen termelt, de azért az a 618 millió erős visszalépésnek számított. A széria (sokáig) záró darabja, a Jurassic Park 3 pedig már 368-ig menetelt, amivel még mindig abszolút sikeresnek számított, de világossá vált, hogy a dínóknak ismét leáldozott - egy időre.

Tizennégy évvel az utolsó kalandot követően a Jurassic World ugyanis szárnyal, de valami embertelen magasságokban. A nagyon jó nézői és kritikai visszhanggal bíró filmet a Universal egy szolid 100 milliós nyitóhétvégére lőtte be, ám ehhez képest már a nyitóNAPON összeszedett 82 milliót, ezzel pedig nem mást célzott be, mint az Avengers 207 milliós trónját. A stúdió hivatalos közlése szerint ebből végül csak 204 lett (vagyis Ultront lefőzve a második legnagyobb hétvégi bevétel), de a holnap érkező végleges adatok ezen még változtathatnak pozitív irányban.

De igazából tökmindegy. A 150-es büdzsé már rég megvan, otthon 400 millió, világszinten pedig milliárd alatt tuti nem állunk meg, ráadásul sikerült behúzni a valaha volt legnagyobb nemzetközi hétvégét, 511 millióval. És az erkölcsi győzelemről akkor még nem is beszéltünk.

Szóval a jó öreg Spielberg gyermeke másodjára is megcsinálta, a dínók határozottan köztünk vannak, a számok alapján pedig lesznek is - és ennek nagyon, de nagyon örülünk.

 

UPDATE: na, időközben megtörtént a nagy csoda: a hétfői pontosítás eredményeképpen a Jurassic World 208.8 millió dollárral a nyitóhétvégék királya. Gratulálunk!

Címkék: box office steven spielberg jurassic park colin trevorrow

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr837543280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása