What's This?

Film meg film meg film meg zene meg film meg úgy az élet meg film meg hype meg kult meg zene meg minden ami jó meg én meg mások és persze film

Őket szerettük

Facebook

Searching

Ha keresel valamit, akkor tags/valami. Pl: http://helsing.blog.hu/tags/the_dark_knight_rises

E-mail

Kérdésed, észrevételed, véleményed van? Írjál nekünk bátran: HELSING.BLOG@GMAIL.COM

Film: A lázadó - Insurgent (2015)

2015.03.24. 14:52 | Adam Van Helsing | Szólj hozzá!

A fejlődés minimális. De legalább romlás nincs.

insurgent_movie.jpg

Tris (Shailene Woodely) és Tóbiás éppen menekül a balhéból, amit legutóbb okoztak, ám rá kell jönniük, hogy a futás nem megoldás - vissza kell térni a tett színhelyére, és befejezni az elkezdett puccsot Kate Winslet igazgatónő ellen. Közben egy frigyláda is előkerül, amiben ott rejlik a megoldás mindenre, és amit csak Tris tud kinyitni.

"Föntről minden olyan kicsinek látszik" - na ne bassz!

Egy évvel ezelőtt a Divergent című YA adaptáció eléggé harmatosan nyitotta meg saját szériáját: ötletei nem voltak megvetendők, tálalásuk azonban alsó-ovis szinten mozgott - ráadásul rohadt unalmas is volt, hiszen a 140 perc alatt alig történt valami. De ez tök mindegy, mert mivel a pénztáraknál jól teljesített, rögtön zöld utat kapott három folytatás, melyekből az első, az Insurgent már itt is van.

A helyzet az, hogy nem állunk sokkal jobban, mint legutóbb. A sci-fibe oltott sanyarú gimnáziumi élet (klikkesedés, identitáskeresés, túldramatizálás, gonosz és mindenható tanerő) továbbra is ezerrel pörög, ám elemei, illetve minden további mögöttes gondolata még jobban szájba van rágva, még jobban le vannak egyszerűsítve, hogy biztosan megértse minden egyes kölyök a nézőtéren, hogy a megbocsátás fontos, hogy a hülyékkel nem kell foglalkozni, és hogy az empátia egy nagyon szép dolog. Az egészet belengő banalitás továbbra is ki akarja húzni a gyufát, a dialógok még mindig fájóan minimálra faragottak, az előtérbe tolt érzelemvilág pedig tökéletesen rezonál a célközönséggel, hiszen 14 év alatt a látottak biztosan mély benyomást keltenek - afölött viszont nevetségesen suták. És igen, a YA filmek összes fellelhető kliséje is visszatér, és eszük ágában sincs eltűnni vagy legalább kicsit megváltozni.

Ugyanakkor még mindig nem lehet haragudni erre a szériára: primitív, buta és naiv, viszont amit mondani akar, abban nincs semmi kivetnivaló - és mint tudjuk, a szándék a lényeg. Ráadásul az első rész végtelen piszmogását egy rakat (néhol igen fasza) akció váltja, a tempó pedig felér egy gyorsvonattal is a tavalyihoz képest. Az Insurgent egyetlen igazi bűne végül csak annyi, hogy Shailene Woodley-ból és Kate Winsletből átlagos, vagyis inkább semmilyen alakításokat vált ki - egyéb negatívumai vállrándítósan megbocsáthatóak. Csak ismételni tudom egy évvel ezelőtti önmagamat: rosszabbul is járhattunk volna. 5,5/10.

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=sX9-l0iO5w4

Címkék: scifi naomi watts drama action ray stevenson kate winslet 5.5/10 octavia spencer shailene woodley divergent jai courtney miles teller

A bejegyzés trackback címe:

https://helsing.blog.hu/api/trackback/id/tr417300413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása